Tillsammans skapar vi RöstångaBygdens kulturutbud!

Hariett och Stina

Harriette växte upp i Skåne Ask nära Blinkarp och berättade att ville man veta något på den tiden var det bara att fråga telefonisten som visste allt om alla. Stina växte upp i Halmstad by och hon hade minnen från sin fina barndom bl.a. när hon gick i skogen med sin far och gjorde visselpipor eller samlade in ris till vispar eller kvastar.

 

Vill du bli medlem?

 

Intresserad?

 

Ta kontakt!

 

e-post:

 

kontakt@rbkultur.se

 

 

 
 

Harriette och Stina bjöd på en förtjusande kväll.

 


 

Så satt de då äntligen i hedersstolarna, dessa två efterlängtade damer, Harriette Hultén och Stina Persson, och tonen på ”Minneskvällen” slogs an redan vid intåget i form av en långdans tillsammans med Ingrid och Sven Ekelund, John Isberg och Lennart Lundberg.

 


 
Efter att Sven fört oss tillbaka något i tiden med Edvard Perssons ”Jag har bott vid en landsväg..” ställde sig Harriette upp och klart och tydligt deklarerade att ”frivilligt var det minsann inte, nej det var som en kidnappning inför Här är ditt liv” varpå Stina kommenterade ”att det var nog inte lämpligt för i det programmet brukar de ju visa upp alla gamla kärlekar”. Harriette växte upp i Skåne Ask nära Blinkarp och berättade att ville man veta något på den tiden var det bara att fråga telefonisten som visste allt om alla. Stina växte upp i Halmstad by och hon hade minnen från sin fina barndom bl.a. när hon gick i skogen med sin far och gjorde visselpipor eller samlade in ris till vispar eller kvastar.


Så var det här med Trolleholm. Stina träffade sin Sven här men hur var det Harriette? Lennart försökte klämma henne på detaljer i de första mötena med Urban men fick till svar att ”i mars 1951 gifte vi oss”. Det blev ett allmänt fnissande då Lennart försökte få fram lite fakta via några av de närvarande men det resulterade endast i småleenden och för den oinvigde stod det helt klart att det är något fördolt med Trolleholm och dansen där.

 


Så varvade Harriette och Stina episoder i sina liv till allas förtjusning och kommentarerna och skratten var många. Det kunde handla om prästen i Billinge som fick Stinas Sven fri från inkallelsen under kriget, om en urinbrunn som började flyta vid ett skyfall, om hur Hulténs byggde hus i Kolema eller episoder som Harriette och Stina upplevt tillsammans som t.ex. den om ”ledsagningen”. Söderåsens egen ”Caruso” som Lennart kallade John passade på, då damerna vid några tillfällen var tvingade att andas in, att sjunga för tillfället väl valda låtar som ”En gåsapåg från Skåne” och den stämningsfulla ”Du lindar av olvon en midsommarkrans” och Ingrid sjöng den klämmiga ”Har ni sett Amanda Lundbom” och tillsammans med Sven den passande visan om ”Kafferepet”. Ja damerna i sina högsäten såg verkligen till att stämningen var hög på Hasselbacken denna kväll och det var ingen slump att Lennart fick alla att kroka arm med varandra och gungande sjunga tillsammans ”Ljuvliga ungdom dig har jag kvar”. Så verkade det nästan som Stina sjungande friade till John Isberg på slutet men det tänker jag inte nämna någonting om.

 


Kaffe fortsatt skratt och gamla minnen och många hembakade priser i lotteriet och fullsatt till sista plats på Hasselbacken.

 

 

 

Copyright 2008 Kulturföreningen
  Till arkivet - alfabetiskt register

Start

Kulturnyheter

Verksamheten

Arkivet

Om föreningen

Kontakt