Tillsammans skapar vi RöstångaBygdens kulturutbud!

Underhållning

Orkestern uppträdde i all sin professionalism väldigt avslappnad och ibland nästan lite amatörmässigt oorganiserad men detta var endast en chimär som bidrog till att skapa en väldigt gemytlig kontakt med publiken.

Sponsorer

Ge ett bidrag till föreningens verksamhet!

 

Då har du möjlighet att få vara med och synas på vår webbplats och/eller i det material vi kommer att producera, t.ex. tidskrifter, filmer.

 

 

e-post:

 

kontakt@rbkultur.se

 

 

 
 

Underhållning på Midgård.

 

Det blev en riktig nostalgikväll, fredagen den 29 april. Kulturföreningen arrangerade då en träff med Billinge Underhållnings- Orkester, som spelade och sjöng evergreens och schlagers. Det var nästan med darr på stämman som föreningens ordförande Lennart Lundberg vid introduktionen mindes ”Mjölnarens Irene” och att ”flickor inte är att lita uppå”. Man började med visor från andra världskriget bl.a. Lili Marleen och sedanföljde det ena örhängen efter det andra. Här fanns alltifrån ”mannen i byrålådan” till Frank Sinatras ”Under my skin”. Att alla fick sina favoriter framförda var det ingen tvekan om men samtidigt föreföll det lite märkligt att så många låtar handlar om män och kvinnor som aldrig borde träffats; tänk så mycket vacker musik om så mycken tragedi och besvikelse. Så förundras man ju över hur lilla Billinge kan producera så mycket av musikalisk kvalité. Orkestern uppträdde i all sin professionalism väldigt avslappnad och ibland nästan lite amatörmässigt oorganiserad men detta var endast en chimär som bidrog till att skapa en väldigt gemytlig kontakt med publiken. Man avslutade mycket träffsäkert med ”Fly meto the moon”, men den nöjda publiken applåderade fram ett extranummer, ”Buenaserasenorita, buenasera”. Därefter tog ordföranden till orda, tittade på klockan och med glimten i ögat konstaterade att arbetstiden för orkestern inte var avslutad så det fick nog bli en låt till.

 

Arrangemanget omfattades också av en eftersits med mat och dryck och här var alla borden upptagna till sista plats (föranmälan). God mat och fin stämning och under utdelningen av lotterivinsterna vidtorg också ett historieberättande där bl.a. Georg Welin, på ett oefterhärmligt sätt, deklamerade en dikt om Adam och Eva och som definitivt satte fart på såväl matsmältning som skrattmuskler.

 

Billinge Underhållnings- Orkester på Midgård

 

Stämningen var på topp i ”matsalen” .

 

Copyright 2008 Kulturföreningen
  Till arkivet - alfabetiskt register

Start

Kulturnyheter

Verksamheten

Arkivet

Om föreningen

Kontakt