Tillsammans skapar vi RöstångaBygdens kulturutbud!

Vårkonsert

Röstångabygden skall känna stolthet över ortens egna ungdomar som så generöst vill bjuda på sin musik och det är en from förhoppning att upplevelsen på Midgård skall sprida sig och locka fler musikbegåvade ungdomar att dela med sig av sitt kunnande vid kommande konserter.

 

Vill du bli medlem?

 

Intresserad?

 

Ta kontakt!

 

e-post:

 

kontakt@rbkultur.se

 

 

 
 

Kulturföreningens Vårkonsert


Så hade vårdagjämningen passerats och mörkret hade nu fått vika för det efterlängtade ljuset. Redan hade såväl bofink som taltrast låtit oss höra sina vårläten och i trädgårdarna började vårens färger komma i form av vintergäck och scilla. Vad kan då passa bättre än att hälsa vårens ankomst med en konsert. Det blev en också en konsert där den lokala ungdomens entusiasm och musikbegåvning kom att blandas med internationell musikalisk professionalism och stor scenvana.


Först ut på skolan Midgårds scen var de tre musikaliska ungdomarna från Röstånga Amanda Ripa, Cornelia Reimertz och Stephanie Andersson-Pekarski. Amanda inledde i stor stil med Lady Gaga låten ”Born this way” och därefter följde Cornelia upp med ”Hurts” av Christina Aguilera, som hon berättade är hennes musikaliska förebild. Efter denna inledning i bästa ”idolfinalstil” blev det en andningspaus med pianomusik där Stephanie spelade ”Nocturne” av Chopin. De unga musikartisterna fortsatte med Amandas ”Fem fingrar vaggar dej till ro” en visa med eftertänksam text och sedan med Cornelias ”Why am I crying”, en låt som Molly Sandén framförde vid Melodifestivalen. Det var säkert många som förundrades över att det kan rymmas så mycket musikalitet i dessa ungdomar. Låtarma sjöngs med både känsla och djup och det avslutande pianostycket som Stephanie spelade, Beethovens ”Farväl till pianot”, var utomordentligt vackert och gripande.


Så blev det paus med kaffe med underbart hembakat bröd och en liten förväntansfull uppladdning inför vårkonsertens andra avdelning och Mark Middler.

 

Amanda, Stephanie, Mark och Cornelia inför Vårkonserten på Midgård.

 

De som inte hört Mark tidigare kom säkert att förundras över hans synnerligen personliga och unika basröst. Mark, som har sina rötter i Vancouver i Canada, sjunger framför allt klassisk country och de församlade på Midgård fick också ta del av hur suveränt han behärskar scenen. Han har skrivit hitlåtar till vitt skilda musikgrupper inom blues, gospel, country och soul och han har stått på scenen tillsammans med de allra främsta artisterna inom sitt område. Kan också nämnas att hans ”Lonely blue dreams” låg etta på en svensk hitlista i ett helt år. Hans första låt handlade om ”Rocky Mountains och rodeos” ett tema som återkom flera gånger under kvällen. Mark turnerar i Canada, USA och Europa och får ofta förfrågan att skriva låtar till många väletablerade grupper (har skrivit nära 3000 låtar) och han har erhållit flera nationella och internationella utmärkelser. Mark bjöd på en underbar musikkväll med många känslosamma sånger som han skrivit själv men han sjöng också välkända låtar som ”Nobody knows the trouble I´ve seen..” och ”When the saints go marching in” och han fick också alla att sjunga och klappa med i ”He´s got the whole world in his hands”. Det är bara att gratulera de närvarande på Midgård till att ha fått uppleva en artist som på ett så genuint sätt vill dela med sig av sin gåva att få glädja andra med sin musik och som också kan göra publiken delaktig i musiken.


Röstångabygden skall känna stolthet över ortens egna ungdomar som så generöst vill bjuda på sin musik och det är en from förhoppning att upplevelsen på Midgård skall sprida sig och locka fler musikbegåvade ungdomar att dela med sig av sitt kunnande vid kommande konserter.

 

Copyright 2008 Kulturföreningen
  Till arkivet - alfabetiskt register

Start

Kulturnyheter

Verksamheten

Arkivet

Om föreningen

Kontakt